Recepten

Voor onze table d’hôte koken wij met verse producten. Veel komt van onze moestuin of fruitgaard. Ook proberen zoveel mogelijk producten van de vele markten in de omgeving, of van boeren in de buurt te gebruiken.

Pain perdu of wentelteefjes

Pain perdu of wentelteefjes. In veel landen een bekend gerecht om je oude brood op te maken. Als ontbijt, maar ook heerlijk als dessert met een bolletje ijs.

Lees verder over Pain perdu of wentelteefjes

Ile flottante, een klassieker

Als dit op een menukaart van een restaurant staat dan moet ik het bestellen. Ile flottante, eiwitschuim drijvend in vanilleroom met caramelsaus, mjammie! En het is eenvoudig en van tevoren te maken.

Lees verder over Ile flottante, een klassieker

Torentje van polenta met gegrilde groenten en kappertjes/peterselie dressing

Meer en meer krijgen we vegetarische verzoeken voor onze table d’hôte. Niet alleen van “echte” vegetariërs maar ook van gasten die af en toe een dagje zonder vlees willen eten. Dit gerecht levert altijd jaloerse blikken van de andere gasten op, “had ik dat ook maar besteld”.

Lees verder over Torentje van polenta met gegrilde groenten en kappertjes/peterselie dressing

Lekkere kip

Kip wil nog wel eens droog worden in de oven. Niet met dit recept, door boter onder de huid te stoppen en de kip in een laagje bouillon te leggen blijft deze heerlijk mals en krijgt een krokant korstje.

Lees verder over Lekkere kip

Mama’s courgettesoep

Sommige recepten moet je zo laten. Op de een of andere manier smaakt hij bij mijn moeder thuis het lekkerst, maar is ook niet te versmaden bij ons op het terras met uitzicht op de ondergaande zon. Van mijn moeder heb ik trouwens de liefde voor het koken en mooie producten meegekregen.

Lees verder over Mama’s courgettesoep

Paté

Deze heerlijke paté maken wij van varkensvlees van onze buren, die een biologische varkenshouderij hebben. Samen met een slager zoeken we een varken uit, en slachten deze. Hier worden de heerlijkste producten van gemaakt, fromage de tête, roti de porc, maar ook heerlijke patés.

Lees verder over Paté